Suriye'de Arap Aşiretler Ayaklandı

Deyrizor’da aşiretlerin terör örgütü PKK/PYD’ye isyanı giderek artıyor. 2 lideri suikasta kurban giden Al Akidet aşiretinin lideri İbrahim El Hevil'in öncülüğünde bir araya gelen farklı aşiretlerden 5 bin kişi, PKK’nın bölgeden çıkarılmasını ve ABD ile örgüt arasındaki petrol anlaşmasının iptalini talep etti.

12.08.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-10:20) Suriye'de Arap Aşiretler Ayaklandı

 Aşiretler isteklerinin yerine getirilmesi için bir ay mühlet verdi.

PKK’nın Al Akidet aşiretinin 2 başkanının öldürmesiyle başlayan gerilim isyan haline geldi. Al Akidet aşireti önderi İbrahim El Hevil başkanlığında bir araya gelen 5 bin kişi, terör örgütü PKK/PYD’nin oradan çıkarılması için 1 ay mühlet verdi.

El Hevil öncülüğünde Deyrizor’un Ziban beldesinde düzenlenen toplantıya El Şaidat, El Şevit, El Sülüs, El Hassun, El bukamil, El Cerrah, El Demim, El Busaraya, El Buhasan, El Muhasan aşiretlerinden beş bin kişi katıldı. Aşiret mensupları, PKK/PYD’nin bölgeyi biran evvel terketmesini talep etti. Toplantıdan sonra bir açıklamada bulunan El-Şe’eytat aşireti başkanı Ebu Ukle, 'Biz Deyrizor aşiretleri olarak PYD’nin Arap bölgesinden çıkarılmasını istiyoruz. Bu bölgenin Arap aşiretleri tarafından korunması gerekiyor. PYD tarafından tutuklanan tüm kişilerin serbest bırakılması lazım' ifadelerini kullandı.

BİR AY MÜHLET VERDİLER

Amerikan petrol firması ve PKK/PYD arasında gidilen anlaşmaya işaret eden Ukle, 'Anlaşmanın iptal edilmesini istiyoruz. Bu yasal değil, Suriye petrolü Suriyelilerindir" ifadelerini kullandı.

Arap aşiretlerinin, PKK/PYD tarafından katledilen Arap aşiret liderlerinin ölümünün araştırılmasını istediğini aktaran Ukle, "Bölgedeki aşiret liderlerinin infazından Amerika’nın desteklediği koalisyon güçleri sorumludur. Aşiret lideri Metreş el-Hıfıl’ın öldürülmesiyle ilgili tahkikatın açılmasını istiyoruz. Bugünkü beyana göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine, istediklerimizi uygulaması için 1 ay süre verdik. Bu ay bitiminde istediklerimiz uygulanmazsa aşiret devrimi başlayacak' şeklinde konuştu.

DEV KATILIMLA 'DEFOLUN' DİYECEKLER

Ebu Ukle ifadelerine şu sözlerle devam etti:

'Ben bugün, Irak’taki El Bakkara ve El Akidet aşiretlerine bir davet göndereceğim. Onların da bize katılmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Deyrizor’daki toplantının bir benzerini daha geniş katılımla gerçekleştireceğiz. O toplantıya Rakka, Haseke ve Halep’in kuzeyinde bulunan aşiret temsilcileri de katılacak.'

Büyük katılımla 'PKK/PYD’yi Suriye topraklarında istemiyoruz' çağrısı yapmaya hazırlık yapan Suriyeli aşiretlerin toplantısına 10-12 bin kişinin katılım sağlaması isteniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal