Suriye Son Durum Konuşulmak Üzere ABD Müttefikleri Bir Araya Geliyor

Suriye'ye yönelik hava operasyonun ardından Alman Bakan Heiko Maas bölgede atılacak adımlar için bugün Londra'da Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD'li yetkililerin bir araya geleceğini aktardı.

15.04.2018-12:43 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-12:59) Suriye Son Durum Konuşulmak Üzere ABD Müttefikleri Bir Araya Geliyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suriye’ye karşı işbirliği içerisinde Avrupalı hava operasyonun ardından bölgede atılacak adımları tartışmak için Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD’li diplomatların bugün Londra’da toplanacağını açıkladı.              

Heiko Maas, Cumartesi günü Brüksel’de toplanan NATO konseyi tarafından da bir inisiyatifin tartışıldığının altını çizdi. Heiko Maas, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının pazartesi günü bölgedeki krize yönelik daha somut önlemler alınmasını konuşacaklarını açıkladı.

ALMANYA VE FRANSA BERABER HAREKET EDECEK

Maas, siyasi sürece hız sağlayacak nüfuzlu bir uluslararası forum oluşturmak için Fransa ile birlikte çalışacaklarını bildirdi.

Kimyasal gaz kullanması nedeniyle Esed’i cezalandırmak için hava saldırısı düzenleyen ülkelere katılmamasına rağmen Almanya bu saldırıyı gerekli ve uygun olduğunu vurgulayarak desteklemişti.

Maas, Suriye’deki 7 yıllık savaşı bitirmek ve kalan kimyevi silah stoklarını yok etmek için Almanya’nın diplomatik araçları kullanacağını bildirdi.

ALMAN-RUS İLİŞKİLERİ DÜZELECEK

Maas, Suriye’de nihai barışın sağlanması için geçici bir hükümetin kurulması, anayasa reformu ve demokratik seçimlerin önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi. Almanya Başbakanı Merkel’in ve Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’nin Rusya’yı eleştirmelerini tekrarlayan Maas, bu konuda yapıcı bir üslup takınması nedeniyle Rusya ile diplomatik ilişkilerini daha iyi duruma gelebileceğini söyledi. Maas, hoşumuza gitse de gitmesi de siyasi sürecin Rusya olmadan başarılı olmayacağını vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal