Suriye Rejimi İdlib İçin Savaşmaya Hazır

Suriye Rejimi Dışişleri Bakanı Walid al Moualem Pazartesi günü, Rusya-Türkiye anlaşması aynı gün orada da yürürlüğe konulmazsa rejim güçlerinin İdlib’in kuzeybatı bölgesinde isyancılarla savaşmaya hazır olacağını söyledi.

16.10.2018-11:10 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-15:35) Suriye Rejimi İdlib İçin Savaşmaya Hazır

El Kaide'nin eski Suriye örgütünün öncülüğünde isyancı bir ittifak olan Tahrir el Şamil, Pazar günü yaptığı açıklamada, bütün ağır silah ve militanların İdlib'i Pazartesi gününe kadar boşaltmak için anlaşma şartlarına uyacağının sinyalini verdi. Suriye Rejimi Dışişleri Bakanı Walid al Moualem Pazartesi günü, eğer Rusya-Türkiye anlaşması aynı gün orada da yürürlüğe konulmazsa rejim güçlerinin İdlib’in kuzeybatı bölgesinde isyancılarla savaşmaya hazır olacağını söyledi.

Moualem, yedi yıl süren savaşın ardından isyancı ellerde son derece kayda değer topraklarda bir rejim saldırısına yol açan anlaşmanın yerine getirilip getirilmediğini yargılamanın Rusya'ya kaldığını söyledi.

Moulem, Iraklı meslektaşı İbrahim al Jaafari’yle Şam’daki basın konferansında ‘İdlib anlaşması uygulanmazsa silahlı kuvvetlerimiz terörün kökünü kurutmak için İdlib çevresinde hazır haldedir.’ açıklamasını yaptı. Moulem ayrıca ‘ İdlib de diğer topraklar gibi Suriye egemenliğine geri dönecektir. Bunun uzlaşmalar çerçevesinde barış yollarıyla sağlamayı tercih ederiz.’ diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal