Suriye Milli Ordusu, Terörle Mücadele Sürecinde 132 Şehit Verdi!

Barış Pınarı Harekatı'na dahil olan Suriye Milli Ordusu, el yapımı patlayıcıların imha çalışmaları ve YPG/PKK saldırıları sonucu geçen ay 132 şehit verdi.

01.11.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-14:45)

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan Barış Pınarı Harekatı bölgesinde güvenliğin sağlanması için yürütülen arama tarama çalışmaları devam ediyor.

Harekatın durdurulmasıyla Tel Abyad ve Rasulayn bölgesindeki cephe hatlarını tutan SMO askerleri, teröristlere ait el yapımı patlayıcıları imha ve güvenlik önlemlerini artırma çalışmalarının haricinde cephe hatlarında teröristlerin düzenlediği saldırılara karşı mücadeleetmeyi de sürdürüyor.

Sahadaki SMO komutanlarından alınarak derlenen bilgilere göre, 9 Ekim'den bu yana yürütülen söz konusu çalışmalar sonucunda 132 SMO askeri şehit düştü, 491'i yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı açıklamada, "(Suriye Milli Ordusu) Bunlar şu anda bizim askerlerimizle beraber bu topraklarda kendi evlerini, topraklarını savunurken şehit olanlar. Bunlar ölümü korkutan, ölümü öldüren mücahitler. Askerimizle dayanışmalarının neticesi, bu zafere doğru bizleri götürüyor. Rabbim bizlere en yakın zamanda zaferi nasip etsin."cümlelerini yer vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuya yönelik, "Suriye Milli Ordusu önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağlamıştır." diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal