Suriye Konulu 12. Garantörler Toplantısı Nursultan'da Devam Ediyor

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gerçekleştirilen toplantı, Türkiye, Rusya, İran, Beşşar Esed rejimi ve askeri muhalefet heyetlerinin ikili ve üçlü görüşmeleriyle devam ediyor.

26.04.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-10:58) Suriye Konulu 12. Garantörler Toplantısı Nursultan'da Devam Ediyor

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Suriye konulu 12. Garantörler toplantısı, garantör ülke temsilcileri, Beşşar Esed rejimi ile askeri muhalefet heyetlerinin ikili ve üçlü olarak gerçekleştirdiği görüşmelerle devam ediyor.

Toplantının ikinci gününde, görüşmeler Nur Sultan'daki Rixos President Astana'da düzenleniyor.

Beşşar Caferi liderliğindeki rejim ve askeri muhalefet heyetlerinin de ayrı ayrı görüşmeler yaptığı toplantı TSİ 07.00'de Türkiye, Rusya ve İran'ın üçlü toplantısıyla başladı.

HEYET BAŞKANLARI

Türk heyetine Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal başkanlık etmekte.

Rus heyetinin başında ise Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, İran heyetinin başında Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ali Aşgar Hadji yer alıyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in ilk defa katılım sağladığı görüşmelere, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kızılhaç ve Ürdün temsilcileri gözlemci olarak yer almakta.

Sonuç bildirisinin okunacağı ana oturumun TSİ 11.00'de yapılacağı tahmin ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal