Suriye Kimyasal Silah Saldırısı Görüntüleri Ortaya Çıktı

Avrupalı istihbarat servisleri Duma’da 78 kişinin can verdiği kimyasal silah saldırısına ait bulduğu deliller arasında büyük bir varil bombası ve boş kimyasal gaz tüpleri bulunuyor.

16.04.2018-10:49 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-10:39) Suriye Kimyasal Silah Saldırısı Görüntüleri Ortaya Çıktı

Amerika, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’nin kimyasal silah üretim tesislerine yönelik düzenlediği operasyona neden olan Doğu Guta’nın Duma Mahallesi’ndeki kimyasal silah saldırısının delilleri ortaya çıktı.

Fransız dış istihbarat servisi DGSE ve İngiliz gizli servisi MI6’ın hazırlayıp sunduğu raporlar, Suriye rejiminin son bir yılda kendi milletine karşı düzenlediği kimyasal silah saldırılarına ait deliller ortaya koydu.

VARİL BOMBASI GÖRÜNTÜLENDİ

Avrupa istihbaratçıların ele geçirdiği kanıtlar arasında, son saldırının gerçekleştiği Duma’da bulunan varil bombası ve gaz tüpüne ait görüntülerde da yer alıyor. Esed ordusunun sivil halkın yaşadığı bölgelere varil bombalarıyla daha önce de defalarca saldırı yaptığı biliniyor.

Fransız istihbaratının raporuna göre, Duma’da en az 78 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan 7 Nisan’daki son saldırı, Esed rejiminin bu yıl içinde 12. kimyasal gaz saldırısı. Raporda henüz teyit edilmemiş olanlarla birlikte kimyasal gaz kullanıldığı düşünülen saldırı sayısının ise 44’ü bulduğu ifade ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal