Suriye Haritası Sürekli Değişiyor! Sabah Esed Almıştı Akşam ABD Desteği İle PYD Geri Aldı

Suriye'nin Deyrizor şehrinde PYD ve Esed yanlısı güçler arasında silahlı çatışmalar yaşandı. Esed’in ele geçirdiği köyleri terör örgütü PYD, ABD savaş uçakları ve Apaçi helikopterleri ile hava desteği de alarak Esed’den geri aldı.

29.04.2018-23:48 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-23:43) Suriye Haritası Sürekli Değişiyor! Sabah Esed Almıştı Akşam ABD Desteği İle PYD Geri Aldı

AA muhabirinin yerel kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre Esed yanlısı güçler, sabah saatlerinde Fırat'ın doğusunda ve Deyrizor şehrinin batı bölgesinde bulunan Cenine Caya Hisan ve Şakra köylerine saldırı yaparak bu köyleri buraları ele geçirdi.

Terör örgütü PYD, bu saldırının üzerine bölgedeki kamplarından takviye silahlı güç göndererek Esed rejimine misilleme yaptı.

ABD DESTEĞİ İLE GERİ ALDI

Terör örgütü PYD, ABD savaş uçakları ve Apaçi helikopterleri ile hava desteği de alarak Esed’in eline geçen köyleri geri aldı.

İki taraf arasında çıkan silahlı çatışmalarda, Esed yanlısı güçlerden en az 20 kişi ile PKK'lı 5 terörist öldü.

DEYRİZOR'UN ÖNEMİ

Irak hudutuna hakim Deyrizor, Suriye’nin en büyük enerji kaynaklarına yataklık yapıyor. PYD, geçen senenin son çeyreğinde, Esed güçleriyle eş zamanlı olarak Deyrizor bölgesinin enerji kaynaklarının yoğun olduğu kuzeydoğusunda, yani Fırat Nehri'nin doğusunda ilerlemişti.

Mevcut durumda Deyrizor bölgesinde Fırat Nehri'nin doğusuna PYD, batısına Suriye rejimi, güneyindeki dar bir alana ise DEAŞ bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal