Suriye Füze Saldırısı: Patlamalar Depreme Neden Oldu

Suriye devlet televizyonları, Hama ve Halep'te rejime ait bazı askeri üslere füze saldırıları gerçekleştirildiği haberlerini geçti.

30.04.2018-08:46 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-13:24) Suriye Füze Saldırısı: Patlamalar Depreme Neden Oldu

İsrail medyasında saldırıların arkasında İsrail'in bulunduğu yönünde iddialar yer aldı. Saldırı sonrası yangın çıktığı ve en az 38 kişinin hayatını kaybettiği, 57 kişinin ise yaralandığı ileri sürüldü. Patlamanın şiddetiyle 2.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği tespit edildi.

Suriye Hama'da rejim ve İran Devrim Muhafızlarının bulunduğu bir askeri bölgeye düzenlenen saldırıda mühimmat deposunun isabet almasıyla şiddetli patlamalar meydan geldi. İlk belirlemelere göre 38 kişi patlamalarda hayatını kaybederken 57 kişi yaralandı.

Gece 10 buçuk sularında meydana gelen patlamaların etkisiyle bölgede 2.6 şiddetinde deprem meydana geldiği tespiti yapıldı. Saldırıyı kimin düzenlediği henüz netlik kazanmadı.

SURİYE GAZETESİ: SALDIRIYI ABD VE İNGİLTERE DÜZENLEDİ

İsrail merkezli Tishreen gazetesi, saldırıların Ürdün'deki Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'ye ait askeri üslerden gerçekleştirildiğini iddia etti.

Suriye ordusu, dün gece düzenlenen saldırılarda herhangi bir füzenin 'hava savunma sistemleri' tarafından düşürüldüğü ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Hama'nın batısında bulunan Salhab kasabası yakınlarında konuşlu bulunan Suriye ordusuna ait askeri tugaya de roket saldırısı gerçekleştirildiği iddia edildi. Suriye ordusuna ait 47'nci Tugay'ın konuşlu olduğu askeri üste İranlı milisler de vardı

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman dün İsrail'in Suriye'de yapılan askeri operasyon özgürlüğünü koruyacağını ifade etmişti.

Lieberman, "Rusya'ya saldırma ya da Suriye'nin iç işlerine karışma gibi bir niyetimiz yok. Fakat birisi füze saldırısı düzenlemeye, İsrail'e ve hatta bizim hava güçlerimize saldırmanın mümkün olduğunu düşünürse, şüphesiz ki karşılık göstereceğiz ve cevabımız çok sert olacak" demişti.

İsrail basın kaynaklarının gazetelerinde yayınlanan haberlerde, saldırıların arkasında İsrail'in bulunduğu yönündeki iddiaya yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal