Sudan Muhalefeti Yönetimin Sivil Hükümete Devredilmesini Talep Ediyor

Sudan'da "Özgürlük ve Değişim Bildirgesi"ne bağlı muhalefet grupları, yönetimin bir an önce sivil bir hükümete devredilmesi isteğinde ısrar ediyor.

13.04.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-12:55) Sudan Muhalefeti Yönetimin Sivil Hükümete Devredilmesini Talep Ediyor

Özgürlük ve Değişim Bildirgesi kuvvetleri olarak tanınan muhalefet birliği yaptığı açıklamada, başkent Hartum'daki Genelkurmay Başkanlığı önünde ve diğer eyaletlerde "Yönetimin geçici sivil hükümete tamamen devredilene kadar gösteri ve grevlerin süreceğini" belirtti.

HALK ÜLKENİN DURUMUNDAN MEMNUN DEĞİL

Ömer el-Beşir'in görevden alınması, ardından yemin ederek Askeri Geçiş Konseyi Başkanı olarak göreve gelen Avad bin Avf'ın 24 saat geçmeden görevden ayrılması ve yerine Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın getirilmesi Sudan'daki muhalefeti memnun etmedi.

EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Yapılan açıklamada, Avad bin Avf'ın istifasının "yüce devrimin baskısı altında" yaptığı, tüm eski rejim düşene dek eylemlere devam edileceği belirtildi.

Silahlı Kuvvetleri’ni işaret ederek "değişen yüzlerin kesinlikle kabul edilmeyeceği" söyleyerek, ordudan yönetimin bir an önce "Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri" Konseyi üzerinden sivil geçiş hükümetine devredilmesinin garanti altına alınmasını talep etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal