Sudan Askeri Geçiş Konseyi: Sudan'da 6 ay İçinde Erken Seçim Yapılabilir

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, Bildirge Güçleri ile müzakerelerin çıkmaza girmesi halinde altı ay içerisinde erken seçimlerin yapılacağını açıkladı.

08.05.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-10:23)

Sudan'da 30 senelik Ömer el-Beşir iktidarının devrildiği darbeden sonra yönetimi ele geçiren askeri konsey, ordu ve emniyetin Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'nin (ÖDBG) teklif ettiği sivil Devlet Başkanlığı Konseyi'ne tabi olmasına karşı olduklarını ifade ederek, ÖDBG'yle görüşmelerden sonuç elde edememeleri halinde altı ay içerisinde erken seçimlerin düzenleneceğini belirtti.

Sudan Askeri Konseyi Sözcüsü Şemseddin Kebbaşi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, muhalefetin çatı oluşumu ÖDBG'nin geçiş sürecine ilişkin sunduğu belgenin, kanunun kaynaklarını göz ardı ettiğini, kendilerinin İslam örf ve adetlerini ülkede yasaların kaynağı olarak gördüklerini vurguladı.

18 VİLAYETİN LAĞVEDİLMESİ KONUSU 

Kebbaşi, eski bölgesel sisteme geri dönülmesi ve mevcut 18 vilayetin hükümsüz kılınması gerektiğini belirtti.

Arabuluculuk komitesinin, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi kurulması teklifini kabul etmediklerini vurgulayan Kebbaşi, konseyin halihazırda mevcut olduğunu ve her ülkenin çeşitli isimler altında güvenlik oluşumlarının bulunduğunu aktardı.  

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal