Starbucks’ta Müslüman Kadının Bardağına 'IŞİD' Yazdılar

ABD'nin Minnesota şehrinde, Starbucks’tan kahve alan Müslüman bir kadının kahve bardağına 'IŞİD' yazdılar.

08.07.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:31) Starbucks’ta Müslüman Kadının Bardağına 'IŞİD' Yazdılar

Güvenlik endişeleri yüzünden soy ismini vermeyen 19 yaşında Ayşe adındaki Müslüman kadın, dava açtı. Davada söz konusu kadını Amerika-İslam İlişkileri Konseyi isimli kuruluş temsil ediyor.

Ayşe, CNN'e yaptığı açıklamada kahve bardağına IŞİD yazıldığını gördüğünde çok şaşırdığını kaydederek "Çok aşağılanmış hissettim. Bu tüm dünyada Müslümanların itibarını gölgeleyen bir isim. Hala bu zamanda, bu çağda böyle bir şeyin kabul edilebilir olmasına inanamıyorum" ifadelerini kullandı.

1 Temmuz'da Target tarafından işletilen Starbucks şubesinde gerçekleşen olayda Ayşe, baristaya ismini tekrar tekrar söylediğini, adının ISIS (IŞİD) olarak duyulmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

25 DOLARLIK HEDİYE ÇEKİ VERDİLER

Target Starbucks baristası ise kadının adını duyamadığını iddia ederken, Ayşe’ye yeni bir içecek ve 25 dolarlık bir çek vererek dışarı çıkarttılar.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi davada personelin işten çıkartılmasını ve bütün çalışanlara tekrar eğitim verilmesini istiyor.

'KASIT YOK'

Target'tan CNN'e konuyla ilgili açıklamada "Konuyu inceledik. Bunun kasıtlı bir eylem değil, talihsiz bir hata olduğuna inanıyoruz. Böyle bir durumun tekrar yaşanmaması için ek eğitim dahil gerekli adımları atıyoruz" sözleri kullanıldı.

Starbucks’tan olaya ilişkin açıklama gelmedi.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi Minnesota Şube Başkanı Jaylani Hussein ise "IŞİD diye yaftalamak, belki de bir Müslümana karşı sarf edilebilecek en İslam karşıtı ifadedir" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal