Starbucks Özür Diledi!

Kahve zinciri Starbucks, sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen iki siyahi müşterisini polis çağırarak gözaltına aldırdı.

16.04.2018-16:50 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-16:47)

Yabancı kaynaklardan aktarılan haberlere göre, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri’nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia şehrinde yaşanan olayda iki siyahi Amerikan vatandaşı Starbucks'a gelip oturarak üçüncü arkadaşlarını beklemeye başladı, bu esnada yanlarına gelen Starbucks mağaza müdürü "ya sipariş verin ya da dışarı çıkın" uyarısı yaptı

Siparişi arkadaşları gelince vereceklerini ve kahvelerini beraber içeceklerini söylemeyen müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza müdürü ve ekibi polis çağırmış, müşterilerini 'özel mülke izinsiz girme' suçlamasıyla gözaltına aldırmıştı.

İki arkadaşın mağazaya girip oturmasından 15 dakika sonra Starbucks'a giren bekledikleri ücüncü kişi de ikilinin gözaltına alınmasına tanık olmuştu.

Olay o anlarda mağazada bulunan bir müşteri tarafından kameraya çekilirken diğer müşterilerin "Niye gözaltına alıyorsunuz? Onlar hiç bir şey yapmadı" dediği duyuluyor.

Videonun sosyal medyada milyonlarca kez izlenmesinden sonra Pazar günü konuyla ilgili bir açıklama zorunda kalan ve açıklamayı en kısa zamanda yayınlayan Starbucks CEO'su Kevin Johnson, videoyu izlerken zorlandığını ve yapılanların yanlış olduğunu ifade etti.

Yaşanılan durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Müşterilerin çektiği videoyu izlemek çok zor ve burada yapılmış olan eylemler Starbucks görevleri ve değerleri ile uyuşmuyor.

Philadelphia Polis Komiseri Richard Ross yaptığı açıklamada, polislerin yaptığının doğru olduğunu söyledi

Eğer bir iş yerinden bir çalışan ya da müdür bizi çağırarak bazı kişilerin mağazada artık bulunmasını istemediğini söylerse polislerin bu görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur." Dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal