Sri Lanka’da Kilise Ve Otellerde Eş Zamanlı Patlamalar: 156 Ölü, 400 Yaralı

Sri Lanka’nın başkenti Colombo ile Batticaloa ve Negombo şehirlerinde 3 kilise ve 3 otelde meydana gelen patlamalarda ölü sayısının 156’ya yükseldiği belirtildi. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

21.04.2019-12:03 - (Son Güncelleme: 21.04.2019-12:37) Sri Lanka’da Kilise Ve Otellerde Eş Zamanlı Patlamalar: 156 Ölü, 400 Yaralı

Güney Asya’daki ada ülkesi Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da 3 otel ve bir kilise ile Batticaloa ve Negombo şehirlerinde 2 kilisede peş peşe patlamalar meydana geldi.

156 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Eş zamanlı saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 156’ya yükseldiği, en az 400 kişinin ise yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Ölenler arasında 9 kişinin de yabancı uyruklu olduğu belirtildi.
İlk patlamanın Colombo’daki St Anthony's Shrine kilisesinde gerçekleşmesinin ardından Negombo’daki St Sebastian's kilisesi ile Batticaloa’daki kilisede meydana geldiği bildirildi.

3 OTELDE PATLAMA

Kiliselerdeki patlamalardan sonra Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde de peş peşe patlamalar meydana geldi. Yetkililer, yeni saldırı ihtimaline karşı halkı dışarı çıkmama konusunda uyardı. Öte yandan gerçekleştirilen saldırıyı da henüz üstlenenin olmadığı ifade edildi.

PATLAMALAR 8'E YÜKSELDİ

Polis saatler sonra hayvanat bahçesi yakınlarında bir patlamanın daha meydana geldiğini bildirmiş, patlamaların sayısı 7'ye yükselmişti. Yedinci patlamadan sonra bir patlama daha meydana geldi. Böylece ülkede yaşanan patlama sayısı sekize yükselmiş oldu. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal