Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena 23 Nisan'ı Ulusal Yas Günü İlan Etti

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, Paskalya kutlamaları sırasında kilise ve otellerin hedef alındığı 8 noktaya gerçekeleştirilen terör saldırılarından sonra ülkede 23 Nisan'ı ulusal yas günü ilan etti.

23.04.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-11:40) Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena 23 Nisan'ı Ulusal Yas Günü İlan Etti

Sirisena'nın makamı tarafından yapılan açıklamada, ülkede 290 kişinin öldüğü terör saldırıları sebebiyle 23 Nisan'ın ulusal yas günü ilan edildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, Sirisena'nın uluslararası yardım konusunu görüşmek amacıyla yabancı diplomatlarla görüşmeler yapacağı açıklandı.

Ülkede sosyal medya platformları Facebook ve Instagram ile WhatsApp uygulamasına erişimin saldırılara ilişkin soruşturma tamamlanana kadar durdurulduğu belirtildi.

SRİ LANKA'DA TERÖR SALDIRISI

Sri Lanka'da dün Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin gerçekleştiği Kochchikade şehrindeki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırılardan sonra başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi civarında ve Dematogoda da üst geçit yakınında patlamalar meydana geldi.

Sri Lanka makamları saldırılarda 290 kişinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin ise yaralandığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal