Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe: Saldırıların Hedefinde Ülkeyi ve Ekonomiyi İstikrarsızlaştırma Çabası Var

Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe, "Saldırıların hdefinde ülkeyi ve ekonomiyi istikrarsız hale getirme çabası olduğunu düşünüyorum." dedi.

22.04.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-09:30) Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe: Saldırıların Hedefinde Ülkeyi ve Ekonomiyi İstikrarsızlaştırma Çabası Var

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkesindeki 290 kişinin yaşamını yitirdiği, 500'ün üzerinde kişinin yaralandığı kilise ve otellere gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında Başbakanlığın resmi internet sayfasından bir açıklamada bulundu.

Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Wickremesinghe, "Bunu saldırıları ülkeyi ve ekonomiyi istikrarsız bir duruma getiröe çabası olarak görüyorum." yorumunda bulundu.

'TEDBİR ALINMASI TALİMATI VERDİM'

Dini yerleri ve bazı otelleri hedef alan saldırıların ardından düzenin sağlanması amacıyla tüm yetkili birimlerin beraber çalışması gerektiğini belirten Wickremesinghe, "Savunma Bakanı, Üçlü Kuvvetler Komutanı ve Emniyet Genel Müdürüne ülkede hukuk ve düzeni sağlamak için sıkı tedbirler almaları talimatında bulundum.’’ sözlerini aktardı.

'KANUN TİTİZLİKLE UYGULANACAKTIR'

Bakanlar Kurulu ve güvenlik kuvvetlerinin de katılımıyla Cumhurbaşkanı ile alınacak tedbirlere ilişkin görüşmeler yaptıklarını belirten Sri Lanka Başbakanı, açıklamasında ‘‘Soruşturmalar tamamlandıktan sonra bu saldırılardan sorumlu kişilere karşı kanun titizlikle uygulanacaktır. Bu talihsiz durumla başa çıkacağız, yasa ve düzeni korumak için birlikte çalışacağız.’’ sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal