Sprey Başlığından 50 Kişiye Coronavirüs Bulaştı

Dezenfekte edilmeden kullanılan sprey başlığı yüzünden Güney Kore'de kiliseye gelen 50 kişiye coronavirüs salgını bulaştı.

18.03.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-12:11)

Coronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında olan Güney Kore'de önlemler üst düzeye çıkartılırken, alınan tedbirler kapsamında kiliseye gelenlerin ağzına tuzlu su sıkılmaya başlandı. Bu işlemi yaparken ufak bir detayın gözden kaçması salgının 50 kişiye bulaşmasına neden oldu. 

The South China Morning Post'un aktardığı habere göre, Güney Kore'de yer alan bir kilisedeki görevlinin virüsü öldürür diye kiliseye gelenlerin ağızlarına tuzlu su sıkmasından dolayı yaklaşık 50 kişi coronavirüs salgınına yakalandı.

AYNI BAŞLIĞI DEZENFEKTE ETMEDEN KULLANDI

Gyeonggi bölgesindeki Lütuf Nehri Toplum Kilisesi'nde bir görevli, kiliseyi ziyaret eden birçok kişi üzerinde aynı spreyi, başlığını dezenfekte etmeden kullandı ve böylece kilisenin papazıyla eşi de dahil olmak üzere yüz kadar katılımcının önemli kısmına hastalık bulaşmasına neden oldu. Bu olay kayıt altına alınırken,  görüntülerde yetkilinin spreyin ucunu, biri önceden coronavirüs taşıyıcısı olan bir dizi farklı üyenin ağzının içine soktuğu görülüyor.

"VİRÜSÜN YAYILMASINI KAÇINILMAZ KILMIŞ"

Gyeonggi bölgesinin 'Coronavirüs Görev Gücü Başkanı Lee Hee-young' konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Sprey şişesinin başlığını hasta olduğu daha sonra doğrulanan bir kişinin ağzının içine soktukları doğrulandı. Daha önce diğer kişilere de spreyi dezenfekte etmeden aynısını yapmışlar. Bu, virüsün yayılmasını kaçınılmaz kılmış. Böyle yapmalarının nedeni tuzlu suyun virüsü öldüreceği yönündeki asılsız inanç." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal