Sözde Başkan Guaido'nun Geçiş Hükümeti Girişimi Reddedildi

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi, muhalif tarafın elindeki Ulusal Meclis'in üzerinde çalıştığı geçiş hükümeti yasa tasarısının yok hükmünde olduğunu bildirildi.

09.02.2019-08:40 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-08:37) Sözde Başkan Guaido'nun Geçiş Hükümeti Girişimi Reddedildi

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi, muhalif tarafın elindeki Ulusal Meclis'in üzerinde çalıştığı geçiş hükümeti yasa tasarısının yok hükmünde olduğunu bildirildi.

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi, zaten yetkiye sahip olmayan muhalif Ulusal Meclis'te ele alınan ve ABD’nin desteğiyle kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun bu statünün her 30 günde yenilenmesi de dahil olan düzenlemeye ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Ulusal Meclis'in üzerinde çalıştığı geçiş hükümeti yasa tasarısının Venezuela anayasasına uymadığı belirtilen söz konusu açıklamada tasarının yok hükmünde sayıldığı vurgulandı.

Yapılan açıklamada, Juan Guaido’nun kendini geçici devlet başkanı ilan ederek "güç sağlamak istediği, darbe planı yaptığı ve ülkeyi istikrarsızlaştırmak istediği" nedeniyle Başsavcılığa sevk edildiği de belirtildi.

Guiado'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyan ve yetkisi bulunmayan Ulusal Meclis, bu kararın anayasaya uygun olarak verildiğini iddia etmesine karşın, hala atıfta bulundukları yasanın gereği olan ülkede 30 gün içinde seçim yapma koşulunu yerine getiremedi. Ulusal Meclis bu duruma rağmen, son tartışmalara sebep olan tasarı ile Guaido'nun duyurması beklenen seçimleri 12 aya kadar uzatmayı düşünüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal