Soyu Tükenmek Üzere Olan Vaşak Yolda Görüntülendi

Tunceli Pülümür'de yoldan geçerken 3 tane başak gördüğünü ifade eden Ali Aksakallı 3 vaşaktan ikisinin ormana gittiğini söyledi.

21.03.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-12:10) Soyu Tükenmek Üzere Olan Vaşak Yolda Görüntülendi

iHA'dAN Ercan Topçu'nun haberine göre soyu tükenme tehdidi altında bulunan kırmızı listede muhafaza edilen vaşak, bu sefer de kameralara yansıdı.

Dünya Doğayı Koruma Birliği`nin (IUCN) kırmızı listede muhafaza edilen hayvanlardan "Vaşak" bir kez daha Tunceli`de ama bu sefer Pülümür Vadisi etrafına karayolunda görüldü.

Görüntüleri kaydeden Ali Aksakallı, 3 vaşağı gördüklerini, 2`sinin ormanlık alana doğru ilerlediğini diğerinin ise yola geldiğini anlattı.

Tunceli`den Pülümür`e arkadaşıyla birlikte ilerlerken yolda bir anda vaşakla karşılaştıklarını ifade eden Aksakallı, "Üç tane vaşak gördük. İkisi bizi görünce ormanlık alana doğru ilerledi. Fakat birini kayıt altına alabildik. Kayda aldığımız vaşak, çetin zor geçen kış şartları sebebiyle epey zayıflamıştı" dedi.

Aksakallı bu coğrafyanın bu tür hayvanlar için korunmasının çok önemli olduğunu aksi takdirde bu hayvanları yakın zaman içinde tekrar göremeyeceklerini kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal