Son Dakika: Trump İran Kararını Açıkladı

ABD lideri Trump, İran ile imzalanan anlaşamadan gerip çekilip çekilmeyeceğini telefon ile Fransız Macron'a söyledi iddiası.

08.05.2018-18:48 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-18:56) Son Dakika: Trump İran Kararını Açıkladı

GERİ ÇEKİLİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu akşam saat 21.00'de İran ile nükleer anlaşmayla ilgili kararını açıklaması öngörülürken ilginç bir haber geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü ve Macron'a İran ile nükleer anlaşmadan geri çekileceğini açıkladı.

TRUMP SON KEZ UZATMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Barack Obama döneminde İran ile imzaladığı nükleer anlaşmadan şimdilik ayrılmayacağını ifade ederken, "Kongre ve müttefiklerimizle bir çözüme ulaşamazsak, o zaman anlaşma iptal edilecek. Anlaşma inceleme altında ve herhangi bir zamanda bizim katılımımız, Başkan olarak tarafımdan iptal edilebilir" diye konuşmuş ve Washington, alınan karar ile imzalanman anlaşmanın son kez uzatıldığı ilan etmişti.

"ABD TARİHİNDE YAPILMIŞ EN KÖTÜ ANLAŞMALARDAN BİRİ"

2015 senesinde imzalanan nükleer anlaşma, seçim kampanyası döneminden beri Donald Trump'ın en çok itiraz ettiği durumlardan biri olarak dikkat çekiyor. ABD lideri Trump, "ABD tarihinde yapılmış en kötü anlaşmalardan biri" olarak tanımlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal