Son Dakika: Esed YPG'nin Elindeki Bölgeleri Aldı

Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, Suriye rejiminden bir yetkili, ‘Suriye rejimi Fırat'ın doğusunda YPG'nin kontrol ettiği bazı bölgeleri ele geçirdi’ diye konuştu.

29.04.2018-15:47 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-16:28) Son Dakika: Esed YPG'nin Elindeki Bölgeleri Aldı

Esad rejiminden bir kaynağın Fransız haber ajansı Reuters’e yaptığı açıklamaya göre, ‘Suriye rejimi, terör örgütü YPG'nin kontrolündeki köyleri ele geçirdi. Bu köylerin, Fırat nehrinin doğusunda olduğu da aynı haberde kaydedildi.

Reuters, Suriye askerinin Fırat'ın doğusundaki mevkide YPG'nin de içinde bulunduğu ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) elinden bazı köy ve kasabaları aldığını açıkladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA da Suriye askerinin Deyr ez Zor bölgesinde ABD destekli DSG'nin elinden 4 köyü geri aldığını ilan etti.

YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu ABD destekli DSG, geçen yılından bugüne Deyr ez Zor'daki Fırat Vadisi'nin doğusundaki bölgenin genelinde DEAŞ'a karşı operasyonlar dahilinde kontrolü sağlamıştı.

Öte yandan Suriye ordusunun Şam'ın güneyindeki 3 yerleşimdeki silahlı üyelerin aileleri ile birlikte ayrılması için uzlaşıldığını da açıkladı.

SANA uzlaşmanın Yalda, Babila ve Beyt Sahm kasabalarındaki silahlı kişilerin aileleri ile birlikte tahliyesini kapsadığını duyurdu. Kasabalarda kalmaya devam edecek silahlı kişilerin yasal durumunun ise silahlarını teslim ettikten sonra saptanacağını kaydetti.

Suriye ordusu şu anda Şam'ın banliyölerindeki teröristleri tasfiye etmek için operasyonunu devam ettiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal