Son Dakika: Ermenistan Başbakanı İstifa Etti

Son Dakika! Günlerdir süren protestoların ardından Ermenistan'da bugün askerler de üniformalarıyla sokağa çıkmıştı.

23.04.2018-15:29 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-15:44) Son Dakika: Ermenistan Başbakanı İstifa Etti

Son Dakika! Günlerdir süren protestoların ardından Ermenistan'da bugün askerler de üniformalarıyla sokağa çıkmıştı. Bu gelişmelerin akabinde Başbakan Sarkisyan istifa ettiği bilgisi geldi.

Serj Sarkisyan, Ermenistan Başbakanlık Sözcülüğü'nden yapılan son açıklamalarına göre, "Sizlere devletin başı olarak son kez hitap ediyorum. (Protestoların lideri) Nikol Paşinyan haklıydı. Ben hata yaptım. Bu zor durumda birkaç çözüm yolu var fakat ben bu yollardan hiçbirine başvurmayacağım. Bu benim tarzım değil. Görevi bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Başkent Erivan'da askeri üniformalı yüzlerce Ermeni vatandaş Ülkede 10 gündür süren hükümet karşıtı protestolara katılmıştı ve Ermenistan Savunma Bakanlığı protestolara katılan askerler konusunda çok sert tedbirler alınacağını açıkladı.

NE OLMUŞTU

Ermenistan'da on binlerce gösterici Serj Sarkisyan'ın başbakan seçilmesini 10 gündür başkent Erivan'da protesto ediyordu. Bu protestolar ülke geneline de yayılmıştı

Muhalifler anayasa değişikliğiyle iki dönemlik cumhurbaşkanlığı süresi sona erdikten sonra geçen hafta parlamentoda başbakanlığa getirilen Sarkisyan'ın istifa etmesini istemişti.

17 Nisan'da kamu binalarının ablukaya alınması çağrısı yapan muhalif milletvekili Nikol Paşinyan, "Barışçıl kadife devrim" ilan etmişti ve bu protestoların lideri olmuştu.

63 yaşında olan Sarkisyan, 2008 yılında Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Devlet başkanlığı için azami süre olan iki dönemi tamamladıktan hemen sonra istifa eden Sarkisyan, iktidar partisi tarafından başbakanlığa aday gösterilmişti.

Sarkisyan'ın adaylığı sırasında Ermenistan Anayasası'nda birçok değişiklikler yapılmış ve geniş yürütme yetkileri cumhurbaşkanından alınarak başbakana devredilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal