Sömürge Yanlısı Arap Rejimlerinden Tunus’a Saldırı

Birleşik Arap Emirlikleri ile Suudi Arabistan’ın bütün rüşvet teklifleri ve baskılarına rağmen Libya’da terörist Hafter’i desteklemeyip Türkiye’den yana tavır alan Tunus’a yönelik büyük bir karalama kampanyası başlatıldı

29.05.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-12:05) Sömürge Yanlısı Arap Rejimlerinden Tunus’a Saldırı

Birleşik Arap Emirlikleri ile Suudi Arabistan’ın bütün rüşvet teklifleri ve baskılarına rağmen Libya’da terörist Hafter’i desteklemeyip Türkiye’den yana tavır alan Tunus’a yönelik büyük bir karalama kampanyası başlatıldı

Tunus’un terörizme karşı durarak barışı destekleyen Türkiye’nin yanında yer alması üzerine BAE, Suud ve Mısır ve Suriye Şebbihaları kontrolündeki Arap medyasının ağır saldırılarına uğramaya başladı.

Tunus’un Türkiye ile dostluk ilişkilerini geliştirmesi ve terörist Hafter’e karşı net tavır almasından dolayı bu ülkeye yönelik baskılarını arttıran BAE, Suud ve Mısır üçlüsü, ülkede kaos çıkarmaya çalışıyor.

Emperyalist Batılı ülkelerin kontrolündeki diktatörlüklerin medyası, Tunus’u, Müslüman Kardeşler tarafından ele geçirdiğini öne sürerek karalamaya başladılar.

Tunus’un Türkiye’den İHA ve SİHA satın alma anlaşması yapması üzerine ise Özellikle BAE ve Mısır, ülkede terörist faaliyetleri yürütmek için bazı aşiretlerle anlaştığı öğrenildi.

BAE’nin maddi olarak finanse ettiği Mısır’ın da askeri eğitim ve lojistik destek verdiği bazı küçük aşiretlerin ülkede kargaşa çıkarmak için çabalamaya başladıkları öğrenildi.

TUNUS İLE TÜRKİYE ARASINDA NE OLMUŞTU?

Libya’da terörizme karşı duran Tunus, bu politikası ile birlikte Türkiye ile aynı blokta yer almıştı. Türkiye ile ilişkilerini daha da geliştiren Tunus Hükümeti, askeri iş birliği anlaşmalarını da imzaya açtı.

Bu çerçevede Türkiye’den 240 milyon Dolarlık SİHA ve İHA alım anlaşması yaptı.

Tunus, toplamda 240 milyon $ karşılığında 6 İHA Anka-S ve üç kontrol merkezi satın alacak. ANKA-S'yi İHA'yı diğer Afrika ülkelerine satma imkânı ile yerel olarak bir araya getirmek için Tunus ile TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi) arasında teknoloji transferi de dahil olmak üzere anlaşma imzalandı.

Anka-S, Türk Silahlı Kuvvetleri için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından tasarlanan ve geliştirilen orta irtifa, uzun ömürlü (MALE) insansız hava aracıdır (İHA). Şu anda, Anka-S Suriye'de konuşlandırıldı ve savaş görevleri yapmak için kullanıldı.

Anka-S'nin tüm kompozit gövdesi, monoblok bir gövde, çıkarılabilir kanat ve V-Kuyruk, geri çekilebilir iniş takımı, yedekli kontrol yüzeyleri, aviyonik ve yük bölmeleri ve servis kapılarından oluşur. Sandviç cilt yapısı, kompozit veya metalik çerçeveler, kaburgalar ve destekler ile güçlendirilir. İtici tipi bir ağır yakıt motoru ile çalışan uçak, gövde yakıt tankları ve yakıt sistemi, buz koruma sistemi, çevre kontrol sistemi, aydınlatma sistemi, batarya yedekli yedek elektrik sistemi ve kablo demeti sistemi ile donatılmıştır.

Anka-S'nin kompozit yapısı, otonom yol noktası navigasyonu ve uçuş kontrolü sağlamak için yerli olarak geliştirilmiş tam otonom uçuş kontrol bilgisayarını entegre eder. Otonom sistem ayrıca İHA'nın yer kontrol istasyonu ile iletişim kaybı durumunda otomatik olarak önceden tanımlanmış konuma dönmesini sağlar.

Anka-S, bir elektro-optik renk gündüz kamerası, elektro-optik / ileriye bakan kızılötesi / lazer telemetre / lazer işaretleyici ve gözetleme kamerası ile sentetik diyafram radarı / yer değiştiren hedef göstergesi (SAR / GMTI) ile donatılmıştır ve uydu SAR ve elektronik istihbarat sistemleri ile birlikte ters SAR radarı bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal