Somali'deki Saldırının Sorumlusu Eş Şebab Türkleri Hedef Aldığını İtiraf Etti!

Somali'de 2'si Türk vatandaşı olmak üzere 81 kişinin ölümüne sebep olan saldırının sorumlusu Eş Şebab, saldırıyı Türk vatandaşlarını taşıyan konvoya yönelik yaptıklarını belirten bir açıklama yaptı.

31.12.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 31.12.2019-16:22) Somali'deki Saldırının Sorumlusu Eş Şebab Türkleri Hedef Aldığını İtiraf Etti!

Somali'ye bağlı Mogadişu'da bombalı bir araçla düzenledi saldırıda 2'si Türk vatandaşı mühendisler olmak üzere 81 kişinin ölümüne sebep olan saldırının sorumlusu Eş Şebab, yalnızca Türk vatandaşlarını taşıyan konvoyu hedef almak istediklerini açıkladı.

Somali'de 2 Türk mühendisin içinde bulunduğu saldırıyı üstlenen Eş Şebab, olayın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye vatandaşlarını taşıyan konvoyu hedef almıştık, hayatını kaybeden onlarca kişi için özür dileriz." 

Örgüt yanlısı "Somali Mimo" adlı internet mecrasından yapılan ve Eş Şebab sözcüsüne ait olduğu belirlenen ses kaydında, bombalı saldırıyı  Eş Şebab'ın yaptığı kabul edildi. Ardından yapılan açıklamada ise bahis geçen bombalı saldırının yalnızca Türk vatandaşlarını taşıyan konvoyu hedef almak için düzenlediği kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal