Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Somali'de Alman Hemşire Kaçırıldı

Somali’de uluslararası yardım kuruluşu Kızılhaç’ta görev yapan Alman bir hemşirenin kaçırıldığı haberi verildi.

03.05.2018-11:42 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-11:15)

Somali’de uluslararası yardım kuruluşu Kızılhaç’ta görev yapan Alman bir hemşirenin kaçırıldığı haberi verildi. Hemşireyi bulmak için aramaya çalışmaları başlatıldığı da verilen bilgilere eklendi.

Kızılhaç yetkililerinin verdiği bilgiler ışığında, Alman hemşire çarşamba akşamı silahlı kişiler tarafından yardım örgütünün Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan binasından kaçırıldı. Eylemi düzenleyenlerin, ana kapıda duran güvenliğe yakalanmamak amacıyla rehineyle arka kapıdan kaçtıkları ifade edildi.

Çalışanlarının güvenliği konusunda büyük endişe duyduklarını ifade eden Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Somali misyonu başkan yardımcısı Daniel O'Malley, Alman hemşirenin, ülkede bulunan Somali halkının hayatını kurtarmak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla canla başla çalıştığını vurguladı.

Kızılhaç çalışanının serbest bırakılması amacı ile farklı kanallardan çabaların sürdüğünü ifade eden yardım örgütü, kaçırılan kişinin kimliğine veya kaçırma olayının arkasında kimin olduğuna dair bilgi şu ana kadar vermedi.

YOKSULLUK VE TERÖR

Yabancıları hedef alan kaçırma eylemleri Somali'de ne yazık ki sık sık meydana geliyor. Somali halkı da yoksulluk ve açlığın yanı sıra radikal İslamcı El Şebab örgütünün şiddet eylemleri sebebiyle tehdit altında. El Kaide ile bağlantılı olan silahlı terör örgütü, Somali'de Şeriat devleti kurmayı amaçlıyor.

Somali, güvenlik alanında ve devlet yapısında kapatılamayan boşluklar sebebiyle "düşkün devlet” (failed state) kavramının en bariz örneklerden birisi olarak ifade ediliyor.

Somali açıklarında daha önceden de bir Türk Ticaret Gemisine saldıran korsanlar burada bulunan Türk Denizcileri rehin almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;