Skandalın Böylesi Görülmedi! ABD Yanlışlıkla Vermiş

ABD’de yayımlanan bir rapor, Amerikan yakıt tankerlerinin Yemen’de savaşan Suudi jetlerine finansal hesaplamada yapılan bir hata nedeni ile on milyonlarca dolarlık ücretsiz yakıt verdiğini tespit etti.

11.12.2018-15:32 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-15:26) Skandalın Böylesi Görülmedi! ABD Yanlışlıkla Vermiş

ABD’de yayımlanan bir rapor, Amerikan yakıt tankerlerinin Yemen’de savaşan Suudi jetlerine finansal hesaplamada yapılan bir hata nedeni ile on milyonlarca dolarlık ücretsiz yakıt verdiğini tespit etti. Raporda Pentagon’da çalışan üst düzey bir yetkilinin, Yemen’de savaşan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarına hesaplanan miktardan çok daha fazla yakıtın yanlışlıkla ücretsiz olarak sağlandığını belirttiği ifadeleri yer buldu.

Savunma Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı William S. Castle, yakıtlar için gereken ücretin alınmadığını ifade ederken, söz konusu durum hakkında açıklama yapan Pentogan sözcüsü de bahsi geçen raporu onayladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) için açıklamalarda bulunan bir yetkili de savaş uçaklarına verilen yakıt miktarını hesaplamak için çalıştıklarını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal