Singapur'da Coronavirüs Vakası Sayısı 22 Bini Aştı

Singapur'da yeni tip coronavirüse yakalananların sayısı 22 bin 400'ü geçti.

09.05.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-16:35) Singapur'da Coronavirüs Vakası Sayısı 22 Bini Aştı

Singapur'da yeni tip coronavirüse yakalananların sayısı 22 bin 400'ü geçti.

Channel News Asia'nın servis ettiği habere göre, Sağlık Bakanlığı, ülkede son bir günde 753 kişide daha virüse rastlandığını, böylelikle vaka sayısının 22 bin 460'a yükseldiğini duyurdu.

Tespit edilen yeni vakalardan sadece 9'unun Singapur vatandaşı ya da ülkede sürekli olarak yaşayan kişiler olduğu, diğerlerinin birçoğunun yabancı işçi misafirhanelerinde kalan çalışma izni olan kişiler olduğu kaydedildi.

Singapur'da şu ana dek virüs kaynaklı 20 can kaybı yaşandı.

2 bin 40 hasta sağlığına kavuşurken, 20 bin 400 hastanın ise halen tedavisi sürüyor.

Ülkenin Sağlık Bakanı Gan Kim Yong, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeni tip coronavirüsün ülkede yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla "devre kesici" olarak nitelediği kısmi karantina tedbirlerinin kaldırılabilmesi için günlük tespit edilen vaka sayısının uzun bir zaman boyunca sıfıra ya da tek haneli rakamlara inmesi gerektiğini kaydetmişti.

"YABANCI İŞÇİ MİSAFİRHANELERİ" SALGININ ODAĞINDA

Singapur genelinde toplu olarak hareketliliği düşürmek için önlemlerin erken alınmasıyla birlikte tekil vakaların temas geçmişlerinin takip edilmesi, virüsün daha fazla kişiye bulaşmasını engellemişti.

Ancak bu tedbirlere rağmen yabancı işçiler arasında tespit edilen vakalar, ülkedeki vaka sayılarını artırmıştı.

Ülkede 16 Nisan'dan şu ana kadar yükselen günlük virüse yakalanan kişilerin, temizlik koşulları yetersiz olan pansiyonlarda kalan yabancı işçilerin arasından olduğu ifade edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal