Sincar Kaymakamı: PKK, Ezidileri Gizlice Alıkoyuyor

Bölücü terör örgütünün faaliyetlerine bildiren Sincar İlçesi Kaymakamı Mehma Halil, PKK'nın bölgedeki Ezidileri esir aldığı hatta bazı hapishanelerde sakladığını dile getirdi.

29.08.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-14:12) Sincar Kaymakamı: PKK, Ezidileri Gizlice Alıkoyuyor

Irak merkezi hükümet görevlilerine yazılı olarak bilgilendirme yapan Kaymakam Mehma Halil, PKK'nın ivedilikle Sincan'ı terk etmesini istedi.

PKK'nın Sincar'da yarattığı problemlere vurgu yapan Halil, bölgede bulunan Ezidi iç göçmenlerin evlerine dönmesine engel olduğunu açıkladı.

Bölücü örgütün ezidilere uyguladığı işkencelere işaret eden Kaymakam Halil, ''PKK, Sincar'da alıkoyduğu Ezidilere karşı baskı ve alıkoyma siyaseti uyguluyor ardından gizli hapishanelerde tutuyor.'' dedi.

Sincar'daki Ezidiler, PKK'nın bölgelerindeki varlığı ve kaçırılan çocuklarının serbest bırakılması için farklı aralıklarla protestolarda bulunmuş, Irak merkezi hükümetinin örgüte müdahale etmesi için seslerini yükseltmişti.

Terör örgütü DEAŞ, 3 Ağustos 2014'te Sincar ilçesine saldırıda bulunmuş ve binlerce kişiyi kaçırıp katletmiş bazılarını ise esir almıştı.

PKK da Sincar'ı DEAŞ'tan kurtarma iddiasıyla 2014'ten bu yana bölgede konuşlanmayı sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal