Şili'deki Yangınlarda 200'den Fazla Ev Küle Döndü

Şili'nin Valparaiso şehrinde dün başlayan orman yangınları sebebiyle 200'den fazla ev küle döndü.

26.12.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-09:42) Şili'deki Yangınlarda 200'den Fazla Ev Küle Döndü

Tarım Bakanı Antonio Walker, yaptığı açıklamada, binden fazla kişinin yangından etkilendiği kaydedildi.

İçişleri Bakanı Gonzalo Blumel ise yetkililerin, yangınların kundaklama sonucu çıktığına inandığını ifade ederek, halkı, şüpheli herhangi bir faaliyeti yetkililere bildirmesi konusunda çağrıda bulundu.

Valparaiso acil durum yetkilisi Ezio Passadore de "Emin değiliz ama her şey dünkü yangının kasıtlı çıkarıldığını ve evlere oldukça yakın bir alanda başladığını gösteriyor." Diye konuştu.

Şili'nin ulusal acil durum ofisi başkanı Ricardo Toro, yangının yerleşim yerlerinde söndürüldüğünü, ancak ağaçlık alanlarda sürdüğünü bildirdi.

Valparaiso'nun Rocuant ve San Roque bölgelerinde etkili olan yangınları söndürme faaliyetlerine katılan helikopterlerin binlerce litre su kullandığı belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, yangınlarda şu ana kadar 140 hektarlık alan kül oldu.

Diğer yandan, yangının meydana geldiği şehrin düşük gelirli mahallelerindeki birçok evde şebeke suyu olmadığı ve bu evlerde ikamet edenlerin su tedariklerini haftada birkaç kez tankerlerden karşıladığı bilgisi de paylaşıldı.

Yangınlar nedeniyle can kaybı ise yaşanmadı.

Tarım Bakanı Walker, dün yaptığı açıklamada, yangından 120 evin etkilendiğini ve itfaiyecilerin alevleri kontrol altına almak için mücadele ettiğini söylemişti.

Tedbir olarak bölgedeki yaklaşık 90 bin hanede elektrik kesintisine gidilmiş ve şehrin bazı bölgeleri tahliye edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal