Şili'de, Zam Karşıtı Eylemler 8 Can Aldı!

Şili'de, dün "acil durum" ile sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine sebep olan zam karşıtı protestolarda 8 kişi hayatını kaybetti.

21.10.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-09:32)

 

Şili'de, dün "acil durum" ile sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine sebep olan zam karşıtı protestolarda ölenlerin sayısı 8'i buldu.

Şili yerel medyasından aktarılan bilgiye göre, ülkenin başkenti Santiago yakınlarında yer alan Renca bölgesinde yağmalanan bir giyim fabrikasında meydana gelen yangında 5 kişi öldü.

Sabah saatlerinde de başkent Santiago'nun San Bernardo bölgesinde yağmalanan bir süpermarkette oluşan yangın sebebiyle 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Metro ücretine yapılan zamma karşı etkili olan ancak hükümetin geri adım atmasına rağmen durulmayan gösteriler sebebiyle ülkede "acil durum" ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerin sayısı yükseliyor.

Başkenti de etkisi altına alan 7 milyondan fazla kişinin yaşadığı Metropolitan Bölgesi, Valparaiso Bölgesi, Concepcion Eyaleti, Rencagua, Coquimbo ve La Serena şehirlerinin ardından Antofagasta'da da "acil durum" ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Eylemler sebebiyle bazı bölgelerde pazartesi için okulların tatil edildiği, Santiago Havalimanı'nda gün içinde yüze yakın uçuşun iptal edildiği ve binlerce kişinin havalimanında kaldığı açıklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal