Şili'de 8 Bakan Görevden Alındı

Toplu ulaşıma yapılan zamlar dolayısıyla geçen hafta başlayan gösteriler bitmek bilmiyor... Gösterilerin devam etmesi sonrasında Şili Devlet Başkanı Pinera, aralarında içişleri bakanı ve ekonomi bakanı da dahil toplam 8 kabine üyesini görevden aldı.

29.10.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-11:52)

Şili’de geçen hafta toplu ulaşıma getirilen zamların ardından başlayan gösterilerde gerilim tırmanıyor.

Hükümetin zamdan geri adım atmasına karşın gösteriler şiddet eylemine dönüşürken protestocular ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda 19 kişi hayatını kaybetti.

500’den fazla kişinin yaralandığı ve 3 binden fazla göstericinin de gözaltına alındığı Şili’de kritik bir gelişme yaşandı. Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, dün gece aldığı kararla kabinesindeki 8 bakanı görevden aldı.

Aralarında içişleri bakanı ve ekonomi bakanı da olmak üzere 8 bakanı görevden alan Pinera, “Şili değişti ve hükümette karşılaşılan zorluklar karşısında değişmek zorunda” diye konuştu.

Pinera’nın görevden aldığı bakanlar arasında dikkat çeken İçişleri Bakanı Andres Chadwick, Şili Devlet Başkanı’nın kuzeni… Kariyerinin başından beri Pinera’yı destekleyen Chadwick geçen hafta sokağa çıkan göstericilere “kanun kaçağı” diyerek büyük tepki toplamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal