Şili Devlet Başkanı Pinera, Halktan Özür Diledi!

Şili Devlet Başkanı Pinera: "Bu konuda ileri görüşlü olamadığımızı kabul ediyor ve özür diliyorum."

23.10.2019-09:54 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-09:46)

 

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Devlet Başkanlığı Sarayı La Moneda'da basına yönelik yaptığı konuşmada, halkın taleplerini değerlendirildiği ve bir dizi ekonomik yardım planının hayata geçirileceğini belirtti.

Sükunet çağrısında bulunan Pinera, "Halkın meşru ihtiyaçları ve sosyal talepleri karşısında Şilililerin bize vermek istediği mesajı alçak gönüllülükle ve net bir şekilde aldık. Yıllardır sorunların yığıldığı ve biz de dahil çeşitli hükümetlerin bu durumun büyüklüğünü idrak edemediği doğrudur. Bu konuda ileri görüşlü olamadığımızı kabul ediyor ve bu nedenle özür diliyorum." diye konuştu.

Pinera, protestolara sonlandırmak için muhalefet ve iktidar partileri ile yaptığı toplantının ardından hazırlanan ve 10 ana maddeden oluşan "Sosyal Gündem" adlı ekonomik yardım paketini takdim etti.

10 maddelik yardım paketinde, emeklilik ve engelli maaşlarında artış, sağlık hizmetlerinde iyileştirme, asgari ücretten az kazanılmasının engellenmesi, elektrik zammının iptali ve yüksek gelir elde eden sektörlere fazla vergi konulması konuları yer aldı.

Pinera, ülkede protestoların şiddetlenmesi nedeniyle çıkarılan "acil durum" ve "sokağa çıkma yasağının" son bulmasını kendisinin de istediğini ancak öncelikli görevinin kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması olduğunu bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal