Şiir Gibi Operasyon

Fransa, BAE, Mısır, S. Arabistan ve Rusya’nın desteklediği Hafter’e bağlı teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Meşru Libya ordusunun operasyonları adeta şiir gibi.

03.06.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-13:22)

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan, Fransa, Rusya ve Yunanistan’ın her türlü askeri ve lojistik destek verdiği Libya’nın Fetullah Gülen’i olarak bilinen Hafter, her geçen gün kan kaybediyor. Türkiye’nin askeri danışmanlık ve eğitmenlik hizmeti verdiği meşru Libya ordusu, Hafter teröristlerine nefes aldırmıyor.

Terörist Hafter ve milislerine yönelik başlatılan temizlik operasyonu tüm Libya satıhlarına yayılırken, teröristlerin kayıpları her geçen gün artıyor.

TSK’nın envanterinde bulunan uzun menzilli zırh delici keskin nişancı tüfekleri ile yapılan operasyonlar Libya’daki iç savaşta özel bir yere sahip. Hafter’e bağlı teröristleri gördüğü her yerde imha eden Türk keskin nişancı tüfeği, zırh delici özelliği taşırken ilgili cephelerden gelen görüntüler, askerlerin mükemmel operasyonlarda kullandığı 'şiir gibi' tanımlamasına birebir uyuyor.

Trablus’u kuşatan meşru Libya ordusu, teröristlerin teslim olması için verdikleri sürenin dolmasından sonra operasyon başlattılar. Teslim olmayan teröristlerin zırhlı araçları ile birlikte imha edildiği operasyonlar, aynı zamanda savaşın dehşetini de gözler önüne seriyor.

haber365.com.tr’nin ulaştığı görüntülerde, Terörist Hafter’e bağlı bir zırhlı araçta bulunan teröristler, araca monteli makinalı tüfekle meşru ordunun cephe gerisine sızmaya çalışıyor. Yolda pusu kuran meşru ordu askerleri ise herhangi bir bomba kullanmadan, cepheye girmeye çalışan araca Türk zırh delici keskin nişancı tüfeği ile ateş ederek, aracı parçalıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal