SİHA'ları Alan Ukrayna'dan SİHA Önleyici Hamle

Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna, Türk SİHA'larına karşı karşı savunma silahı geliştirdi.

22.01.2021-21:42 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-21:42) SİHA'ları Alan Ukrayna'dan SİHA Önleyici Hamle

Ukrayna geçtiğimiz aylarda Türkiye'den satın aldığı SİHA'lara yönelik engelleyici bir silah üretti. Cobra- AntiDrone adı verilen silahın bir dakikadan daha az bir sürede savaş pozisyonuna girebildiği belirtilirken, 12 kalibrelik tek bir mermiyle drone'ları avlayabildiği iddia edildi.

Azerbaycan - Ermenistan savaşında bütün dünyanın gündemine gelen Türk SİHA'larına karşı birçok ülke savunma silahı üretme yarışına girmişti.

Türkiye'nin 48 adet İHA ve SİHA satmak için anlaşma yaptığı, bir kısmını da teslim ettiği Ukrayna, SİHA'ları yok edecek bir silah geliştirdi.

'SİLAHIN ÖZELLİKLERİ'

Cobra-AntiDrone, Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 ve İsrail'in Mini Harpy tipi gözlem İHA'larına karşı tasarlandı. Tanksavar silahı gibi bir sistem olarak düşünülen ve başıboş mühimmatları önleme yeteneği de olan mini Cobra-AntiDron, 40 santimetre uzunluğunda, 12 cm çapında ve sadece 2.2 kilo. Üstelik bu ağırlığa, 1 kiloluk savaş başlığı da tahil.

Bu mini helikopterin önleme yüksekliği 2 kilometre, savaş yarıçapı ise 5 kilometre. Tamamen yapay zekayla ve bağımsız olarak hareket ediyor.

Bir dakikadan daha az sürede savaş pozisyonuna iddia edilen silahın birçok fırlatıcı gönderebildiği 12 kalibrelik tek bir mermiyle, kamikaze drone'larını avlayabildiği açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal