Ezidi Katliamı

Irak'ın Musul kentine yakında Şengal bölgesine Ezidilere yönelik düzenlenen saldırılar binlerce kişi öldürülmüş ve esir düşmüştü. Peki, Şengal katliamı nedir? Ezidi ne demet? Ezidi katliamı nedir? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

03.08.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-12:11) Ezidi Katliamı

Şengal Katliamı hakkında herhangi bir bilgisi olmayan herkes Şengal Katliamı nedir? diye merak edip araştırmalara başladı. Irak'ın Musul kenti yakınlarında olan Ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesine saldırılar düzenlenmişti. Düzenlenen saldırılar sonucunda da birçok kişi yaşamını yitirirken kadınlar ve çocuklar esi alınmıştı.

EZİDİ NEDİR? EZİDİLER KİMLERDİR?

Etnik ve dini topluluğa verilen isim olan Ezidiler ya da Yezidiler, Irak'ın Ninova bölgesinde yaşamını sürdürmektedir. Kürt olan bu topluluktan Ermenistan'da yaşayan Ezidiler kendilerini Kürt olarak görmemektedir. Suriye, Türkiye ve Gürcistan gibi ülkelerde yaşayan Ezidiler, Almanya'ya göç etmektediler.

EZİDİ KATLİAMI NEDİR?

DEAŞ tarafından 3 Ağustos 2014 yılında Irak'ta yaşayan Ezidilere yönelik yapılan saldırıdır. Birleşmiş Milletler tarafından soykırım olarak kabul edilen bu saldırılar sonucu DEAŞ teröristleri kadınları ve çocukları esir alarak istismar uygulamıştır. Erkekler infaz edilirken bir kısmı yine DEAŞ tarafından sürgün edilmiştir. Edinilen bilgilere göre düzenlenen saldırıa 5 bin kişi hayatını kaybederken 10 binden fazla kişi DEAŞ taraından esir edilmiştir.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti 3 Ağustos gününü, 2019 yılında "Ezidi Soykırım Günü" olarak ilan etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal