Senegal Hızlı Demiryolu Hattının İlk Aşamasını Başlattı

Senegal, Türk müteahhitleri tarafından inşa edilen ülkenin ilk demiryolu projesinin en uzun bölümünü resmen başlattı.

15.01.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-10:03) Senegal Hızlı Demiryolu Hattının İlk Aşamasını Başlattı

Senegal, Türk müteahhitleri tarafından inşa edilen ülkenin ilk demiryolu projesinin en uzun bölümünü resmen başlattı.

Başkan Macky Sall, yaklaşık 36 kilometre (22 mil) uzaklıktaki Dakni başkentini Diamniadio şehri ile birleştiren projenin ilk aşamasının açılış törenine katıldı.

15 kilometrelik ek hat Diamniadio ve yeni Blaise Diagne Uluslararası Havaalanı arasında inşa edilecek.

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Bandar Hacer, Afrika Kalkınma Bankası Başkanı Akinwumi Adesina, Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne, Dakar Belediye Başkanı Soham el Wardini ve Türkiye Senegal Büyükelçisi Nihat Civaner katılımcılar arasındaydı.

Türkiye Yapı Merkezi Grubu 2016 yılında Fransa'daki Eiffage Company ve Senegal CSE ile birlikte demiryolu projesini inşa etmek üzere seçildi. 

Taşeron Yapray CEO'su Volkan Okur Yılmaz, şirketinin yaklaşık 1.500 yerli olmak üzere yaklaşık 2.000 kişiyi Dakar'da istihdam ettiğini söyledi. 

Dakar Bölgesel Ekspres Treni (TER) projesi, Senegal hükümetinin 2014 yılında başlattığı sosyal ve ekonomik kalkınma planı kapsamında geliştiriliyor.

2017 yılında başlayan projenin 2019'da sona ereceğini belirten Yılmaz, “Proje toplamda 400 milyon € (459 milyon $) değerinde. Demiryolu montajı için taşeron olarak çalışıyoruz. Malzemelerimizi Türkiye'de üretiyoruz ”dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal