Selman'dan Şok Eden Filistin Açıklamsı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan Filistin ile ilgili kimsenin beklemediği ifadeler kullandığı bildirildi.

30.04.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-12:18) Selman'dan Şok Eden Filistin Açıklamsı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan Filistin ile ilgili kimsenin beklemediği ifadeler kullandığı bildirildi. İsrail medyasında yer alan iddialara göre Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde Yahudi STK'ları ile kapalı kapılar ardında yapılan toplantı sırasında, "Filistinliler çenelerini kapatıp masaya oturmalı ya da şikayet etmeyi kesmeli" diye konuştu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında yapılan çok konuşulacak iddialar İsrail medyasında yer buldu. İddialara göre Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerika Birleşik Devletleri ziyareti sırasında Yahudi sivil toplum kuruluşlarının liderleriyle bir araya geldi.

Kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddelerinden biri de Filistin-İsrail ilişkileriydi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail’den Kanal 10 televizyonunun muhabirinin aktardığı bilgilere göre Filistin hakkında çok konuşulacak çarpıcı ifadeler kullandı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Filistinlilerin “İsrail’İn şartlarını kabul ederek müzakere masasına oturmalarını” ya da “çenelerini kapatmaları” gerektiğini ifade etti.

Haberi yayınlayan kaynakların aktardığına göre, kaynağına dayandırdığı detayda, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın sözlerinin salonda büyük şaşkınlıkla karşılandığını ve dinleyicilerin “neredeyse sandalyelerinden düşeceklerini” bildirdi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın ayrıca, Filistin sorununun ülkesinin öncelikli gündemlerinden biri olduğunu da söylediği ifade edildi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal