Seçimin Tarihi Bir Kez Daha Değişti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri nedeniyle ikinci kez yerel seçimlerin tarihini değiştirdi.

30.04.2018-16:58 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-16:49) Seçimin Tarihi Bir Kez Daha Değişti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri nedeniyle ikinci kez yerel seçimlerin tarihini değiştirdi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti parlamentosu, yerel seçimlerin Türkiye ile aynı tarihte 24 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

Yerel seçim tarihinin ikinci kez değişmesine Türkiye’de yapılacak genel seçimlerin tarihi dolaylı olarak sebep oldu. Yerel seçim tarihindeki ilk değişiklik geçen ay gerçekleşti. Yerel seçimler, normal zamanında 24 Haziran’da yapılacaktı, fakat aynı tarihte Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üniversite giriş sınavının yapılacak olması sebebiyle, seçimler 01 Temmuz’a ertelenmişti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentosu değişikliğe sandıkların okullarda kurulması ve üniversite sınavının da okullarda yapılacak olmasını gerekçe göstermişti

ÜNİVERSİTE SINAV TARİHİ DEĞİŞİNCE

Yerel seçim hazırlıkları yapılırken bu defa Türkiye’de 24 Haziran’da erken genel seçim haberleri geldi ve üniversite sınavları da 30 Haziran-01 Temmuz tarihlerine ertelendi. Üniversitesi sınav tarihi ile seçim tarihinin aynı güne denk gelmesinden kaçınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti parlamentosu yine aynı sorunla yüz yüze gelmiş oldu. KKTC parlamentosu ikinci kez seçim tarihini değiştirdi ve yerel seçimleri daha önceki tarihe 24 Haziran’a geri aldı. Böylece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Türkiye’de aynı gün sandıklar kurulacak ve seçim yapılacak

TÜRKİYE VATANDAŞLARI 12 GÜN BOYUNCA OY VERECEK

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği takvim doğrultusunda, 07-19 Haziran tarihleri arasında 12 gün boyunca oy kullanabilecek. KKTC’de 100 binin üzerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olarak yaşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal