Savunma Bakanı Akar Pakistanlı Mevkidaşıyla Buluştu

Türk ve Pakistanlı yetkililer Perşembe günü Pakistan'ın kuzeyindeki Rawalpindi şehrinde savunma işbirliğini ele aldılar.

20.12.2018-15:12 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-15:10) Savunma Bakanı Akar Pakistanlı Mevkidaşıyla Buluştu

Türk ve Pakistanlı yetkililer Perşembe günü Pakistan'ın kuzeyindeki Rawalpindi şehrinde savunma işbirliğini ele aldılar. Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan'ın savunma bakanlığından sorumlu bakanı Zubaida Celali ile karşılıklı işbirliğini, özellikle de savunma işbirliğini geliştirmenin yollarını görüştüklerini belirtti.

Celali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Pakistan ve Türkiye arasındaki güçlü ilişkilere dair politikalarından ötürü tebrik etti. Celali, geçtiğimiz ay Karaçi'de düzenlenen IDEAS 2018 Fuarı'nda Türk savunma sanayisinin aktif katılımı için Akar'a teşekkür etti. Pakistanlı bakan ayrıcca Türk hükümetini, Belucistan'da sağlık ve eğitim alanlarındaki işbirliği için teşekkür etti.

Akar, Pakistan ordusu genel başkanı Q. Qamar Javed Bajwa ile ordu merkezinde bir araya geldi. Ordunun medya kanadından yapılan açıklamada, savunma ve güvenlik işbirliği de dahil olmak bir çok alanda bilgi alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Mayıs 2017'de, Türk ve Pakistanlı savunma şirketleri dört Türk Ada sınıfı MILGEM (Ulusal Gemi) korvetinin yapımı için bir anlaşma yaptılar. Anlaşmaya göre, İstanbul ve iki tanesi Karaçi'de iki gemi inşa edilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal