Savaşa Hazır Olun Emri Verildi!

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, bölgede jeopolitik krizler yükselirken orduya "savaşa hazır olmaları", ülkelerini korurken ölmekten de korkmamaları konusunda çağrı yaptı.

06.01.2018-08:43 - (Son Güncelleme: 06.01.2018-08:38) Savaşa Hazır Olun Emri Verildi!

Çin devlet medyası, Jinping'in tüm ordu güçlerine yaptığı çağrıyı, 'benzerine nadiren rastlanan bir mesaj' olarak değerlendirdi.

Şi, Çarşamba günü Hebei bölgesinde ziyaret ettiği Çin Halk Kurtuluş Ordusu Merkez Komutanlığı'nda binlerce askere "Ne zorluklardan, ne de ölümden korkun' dedi. Ordudan ise "gerçek savaş eğitimleri" ve üst düzey teknoloji araçlarına yönelik araştırmaları artırmalarını, aynı zamanda da askeri modernleşme çabalarını hızlandırmalarını talep etti.

Çin ordusu, 2 milyon askeriyle dünyanın en büyük askeri personelere sahip silahlı gücü durumunda. Ordunun modernleşme dönemi ve Asya'daki jeopolitik gerginliğin tırmanması, ABD'nin güvenlik stratejisini 'Çin tehdidine' karşı şekillendirmesine de yol açmış vaziyette.
Çin basınına göre, ülkenin her yanındaki binlerce askerin de Şi'yi dinleyebilmesi için ekranlar yerleştirildi.

2012 yılında göreve gelen Şi, ülkenin askeri kapasitesini kuvvetlendirmeyi stratejik bir hedef olarak tanımlamıştı. Son olarak Ekim ayında 2050 yılına kadar "dünya standartlarında bir Çin Ordusu" geliştirilmesi çağrısı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal