Savaş Patlamak Üzere!

Pasifik'te Savaş çanları çalarken taraflar kendilerini belli etmeye başladı.

11.08.2017-09:08 - (Son Güncelleme: 11.08.2017-13:59)
Avustralya Başbakanı olan Malcom Turnbull, Kuzey Kore ile ABD' nin arasında yükselen tansiyon ve Pyongyang' ın Guam' a saldırı tehdidi ile alakalı 3AW radyosuna sözlü oalrak ifadeler sarf etti.

"GÖREVİMİZ AMERİKA'NIN YARDIMINA KOŞMAK"

Avustralya ile ABD arasında imzaları atılan "Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Devletler (ANZUS) Güvenlik Anlaşması maddelerinin açıkça belittiği gibi" diyerek açıklamalara başlayan Başbakan Turnbull, "Amerika pek tabi Avustralya dahil müttefiklerinin yanında duruyor ve biz de Birleşik Devletleri' nin yanında olmaktayız. Bu yüzden açık bir şekilde, ABD'ye saldırı eylemi gerçekleşirse ANZUS olaya müdahil olacak. Aynı şekilde Avustralya saldırıya uğrarsa ABD' nin yardıma geleceği gibi bizim de görevimiz ABD' ye müttefik olmak." şeklinde konuştu.

ARALARINDA ANLAŞMA MEVCUT

Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD ülkeleri arasında 1951 senesinde imzaları atılan ANZUS Güvenlik Anlaşması, mevzu bahis konusu bu ülkelerin Büyük Okyanus çevresinde herhangi bir saldırıya mağruz kalmaları halinde birbirlerine müttefik olmalarını öngörmekte.

KUZEY KORE SALDIRI HAZIRLIĞI İÇİNDE

Kuzey Kore' nin resmi ajansı olan KCNA' nın haberinde, Pyongyang yönetiminin Guam'a Hwasong- 12 orta- uzun menzilli balistik füzesi ile saldırı eylemi içerisinde olduğu ifade edilmişti.

ABD REST ÇEKTİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore' yi, tehditlerden vazgeçmesi konusunda açıklamalarda bulunmuş ve aksi halde büyük bir gazap ile karşılaşacaklarını dile getirmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal