Sarkozy'den Küstah Türkiye Açıklaması

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliğine yine itiraz etti. Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum" dedi.

22.06.2016-10:21 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Sarkozy'den Küstah Türkiye Açıklaması
Schaueble, iktidardaki Hristiyan Demokratlara yakın iş adamları derneği Wirtschaftsrat'ın Berlin'de düzenlediği toplantıda, İngiltere'de perşembe günü yapılacak AB referandumunu değerlendirdi. Halen ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi'nin liderliğini yürüten Sarkozy, konuşmasında Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını yineledi.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR MEDENİYET AMA...

"Türkiye büyük bir medeniyet, Türkiye ile birlikte çalışmamız, Türkiye ile görüşmemiz gerekli, ancak Türkiye'nin AB üyeliğine uygun olmadığına kesinlikle kanaat getirmiş durumdayım" diyen Sarkozy, AB ile Türkiye arasında tam üyelik dışında, alternatif bir ilişki önerisini ifade etti.

"İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILDIĞI, TÜRKİYE'NİN AB'YE GİRDİĞİ BİR GELECEK DÜŞÜNMÜYORUM"

Sarkozy, "Ben Avrupa dışında yeni bir topluluk oluşturmaktan, Türkiye, Rusya ve AB'nin yer alacakları bir topluluktan yanayım. Bu anlamlı olacaktır" dedi. Perşembe günü yapılacak referandumda, İngiliz seçmenlerin AB üyeliğinin devamından yana karar vermelerini umut ettiğini belirten Sarkozy, İngiltere gibi dinamik bir ülkenin ayrılmasının AB'ye büyük zarar verebileceğini söyledi. Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum." ifadesini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal