Salvini’den Ayasofya Protestosu: ‘Türkiye Asla Avrupa’da Olmayacak’

Cuma günü yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için, İtalya’da Türkiye düşmanı aşırı sağcı ana muhalefet partisi lideri Salvini kararı protesto etti.

14.07.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:23) Salvini’den Ayasofya Protestosu: ‘Türkiye Asla Avrupa’da Olmayacak’

Protestoda Türkiye, İstanbul’da bulunan Ayasofya için, ‘Ayasofya’dan elinizi çekin’ ifadelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıyan grubun ellerinde ‘Türkiye asla Avrupa’da olmayacak’ yazısı olduğu da görüldü.

İtalya'da ana muhalefetteki aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini ve bir grup partili, Ayasofya’nın yeniden cami kimliğine kavuşmasına karşı, Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi.

‘HRİSTİYANLIĞIN MİRASI’

Salvini, başkonsolosluk önündeki açıklamasında, Hristiyanlığın dünyadaki tarihi ve kültürel mirası olarak nitelediği Ayasofya’nın camiye çevrilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Güvenlik kuvvetleri, protesto sebebiyle bina önünde geniş güvenlik tedbirleri alırken Salvini ve bazı destekçilerinin, başkonsolosluğa yaklaşarak provoke edici eylemlerde bulunduğu görüldü.

SALVİNİ DAHA ÖNCE DE TÜRKİYE KARŞITI İFADELER SARF ETMİŞTİ

Salvini, 'Bizim için Türkiye, Avrupa değil ve asla olmayacak… Avrupa Komisyonu tuhaf bir şekilde Macaristan, Polonya, Avusturya, İtalya gibi hükümetlere yaptırımlar uygularken yabancı bir güce yıllardır milyarlarca euro hediye ediyor ve bu ülke de bu paraları bizim şirketlerimizle rekabet etmek için kullanıyor'

'(AB'ye) Üyelik süreci askıya alındı. Ama askıya almak yetmez, iptal edilmeli, tamamen durdurulmalıdır. Türkiye'nin AB ile ne alakası olduğunu popüler partiler ve sosyalistler bana açıklasın. Bizim bu konudaki görüşlerimiz çok net' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal