Salgın, Amazon Ormanlarında Dış Dünyadan İzole Yaşayan Yanomami Kabilesine Bulaştı

Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını, Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bir şekilde yaşayan Yanomami kabilesine bile bulaştı.

09.04.2020-23:41 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-23:42) Salgın, Amazon Ormanlarında Dış Dünyadan İzole Yaşayan Yanomami Kabilesine Bulaştı

Brezilya’nın Amazon bölgesinde dış dünyaya kapalı bir şekilde hayat sürdüren Yanomami kabilesinde ilk coronavirüs vakasına rastlandı.

Brezilyalı görevliler, 15 yaşındaki bir erkekte coronavirüs saptandığını doğruladı, gencin, ülkenin kuzeyindeki Roraima eyaletine bağlı Boa Vista kentindeki hastanede yoğun bakımda tedavi edildiğini ifade edildi.

YABANCI HASTALIKLARA KARŞI SAVUNMASIZLAR

Durumun ‘çok endişe verici’ olduğunu ifade eden Brezilya Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta, yerlilerin yabancı hastalıklara karşı bir hayli savunmasız olduğunu ifade etti.

Yüzlerine sürdükleri boyalar ve piercingleriyle tanınan Yanomamilerin nüfusunun yaklaşık 27 bin olduğu öngörülüyor.

20. Yüzyılın ortalarına kadar dış dünyadan büyük oranda izole bir hayat yaşayan Yanomamiler, 1970'li yıllarda sıtma ve kızamık gibi hastalıklar sebebiyle de büyük kayba uğramıştı.

Brezilya'nın Globo gazetesine göre bu vakayla birlikte ülkede en az yedi yerlide virüs tespit edilmiş oldu. Daha önce de Kokama kabilesinden 20 yaşındaki bir kadında coronavirüs tanısı koyulmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal