Sahraaltı Afrika'da Coronavirüsten İlk Ölüm

Sahraaltı Afrika ülkesi olan Burkina Faso'da Salgınla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanı Martial Ouedraogo tarafından yapılan açıklamaya göre, diyabet rahatsızlığı olan 62 yaşındaki hastanın coronavirüs sebebiyle hayatını yitirdiği duyuruldu.

18.03.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-16:16) Sahraaltı Afrika'da Coronavirüsten İlk Ölüm

Burkina Faso'da Salgınla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanı Martial Ouedraogo tarafından yapılan açıklamaya göre, diyabet rahatsızlığı olan 62 yaşındaki hastanın coronavirüs sebebiyle hayatını yitirdiği duyuruldu.

Ülkede tespit edilen 7 yeni vakayla birlikte Kovid-19 hastası sayısının 27'ye ulaştığını belirten Ouedraogo, yeni tip coronavirüs sebepli ölümün başkent Vagadugu'dan sonraki büyük kent olan Bobo Dioulasso'da görüldüğünü kaydetti.

Afrika'da, Kovid-19 vaka sayısı 500'ü aşarken, virüs nedeniyle 15 kişi can verdi. Bununla birlikte, Mali, Gine Bissau ve Yeşil Buran Adalarının (Cape Verde) yönetimleri de coronavirüs salgınıyla mücadelede Avrupa başta olmak üzere vakaların ortaya çıktığı ülkelere uçuş yasağı getirmeyi kararlaştırıldı.

Bahsi geçen ülkelerde eğitime ara verilerek, büyük etkinlik ve kutlamalar ile kamusal alanda kalabalık grupların bir araya gelmesine yasak getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal