Sagrada Familia Bazilikası, Salgında Çalışanlar İçin Tekrar Açıldı

İspanya'da coronavirüs salgını dolayısıyla mart ayıda kapatılan Sagrada Familia Bazilikası, Covid-19 sürecinde görev yapan sağlık personeli ile polisler için tekrar açıldı.

04.07.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-17:14) Sagrada Familia Bazilikası, Salgında Çalışanlar İçin Tekrar Açıldı

Barselona Başpiskoposu Joan Josep Omella da sağlık çalışanları ve polislerle bazilikayı ziyaret etti.

Mimar Antoni Gaudi'nin 1926 senesinde tramvay kazasında yaşamını yitirmesi üzerine yapımı yarım kalan bazilika, mart ayında coronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapatıldı. Bazilikanın internet sayfası üzerindeki yapılan açıklamada, coronavirüsün daha fazla yayılmasının önüne geçebilmek adına coronavirüs sürecinde görev yapanların takdir edilmesi ve saygı gösterilmesi için böyle bir karar alındığı belirtildi

Terrassa şehrinde doktor olan Virginia Martinez, "İlk defa burada bulundum ve benim için bir hediye oldu. Son birkaç aydır harcadığımız çaba için bir hediye oldu, bu yüzden minnettarım" dedi.

Martinez, "İşimizin takdir edilmesi ve böyle bir yeri ziyaret etmekten daha iyi ne olabilir?" ifadesini kullandı.

Bir yıl içerisinde yaklaşık 4 milyon 500 bin kişiye kapılarını açan bazilika, daha sonraki süreçte turistlere kapılarını açacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal