S. Arabistan ve BAE'den Hain Darbe Planı

BAE, S. Arabistan ve Mısır, seçim hazırlığı yapan Tunus’ta halk desteği güçlü Nahda’yı bertaraf etmek ve darbe çıkarmak niyetinde.

17.12.2018-11:19 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-11:13) S. Arabistan ve BAE'den Hain Darbe Planı

BAE, S. Arabistan ve Mısır, seçim hazırlığı yapan Tunus’ta halk desteği güçlü Nahda’yı bertaraf etmek ve darbe çıkarmak niyetinde. Mısır’da Mursi darbesinin ‘babası’ olarak görülen iş adamı Naguib Sawaris, 19 Kasım’da Kartaca Sarayı’na ziyarette bulundu. 27 Kasım’da ise Suudi Veliaht Prensi ziyaret etti. BAE, 5 Aralık’ta geçmişi pek temiz olmayan bir ismi Tunus büyükelçisi olarak görevlendirdi. Ayrıca Nahda’nın kapatılması için bir takım adımlar atılıyor.

Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi’nin, Tunus’un Hammamet şehrinde gerçekleştirilen Belediye Başkanları Ulusal Sempozyumu’nda isim belirtmeden yaptığı uyarı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Mısır’ın son dönemde Tunus’a karşı yakınlığının sorgulanmasına yol açtı.

Nahda hareketi tarafından gerçekleştirilen sempozyumda konuşma yapan Gannuşi’nin, Tunus’un demokratik dönüşümünü engellemeye çalışan “yol kesicilere” rağmen amaçlarını gerçekleştirmeye ve demokratik sürecini tamamlamayı sürdüreceğinin altını çizmesi dikkat çekti. Gannuşi, “Hukuk üstünlüğünün bulunduğu Tunus’ta artık kargaşaya yer yok. Herhangi bir siyasi bölümün suça karıştığı hakkında kesin delili olan yargıya bildirsin” diyerek yapılmakta olan kaos planlarını eleştirdi. Gannuşi isim belirtmesse de, “yol kesiciler” sıfatıyla BAE, Suudi Arabistan ve Mısır’ın son dönemde Tunus’u kargaşaya itmeye yönelik adımlarının kastedildiği düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal