S. Arabistan, BAE, Mısır ve İsrail Medyası Türkiye ve Katar'ı Hedef Aldı

Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve İsrail, Türkiye ve Katar’a karşı uydurulan yalan haberlerde ortak hareket etti.

20.04.2019-17:44 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-17:32) S. Arabistan, BAE, Mısır ve İsrail Medyası Türkiye ve Katar'ı Hedef Aldı

Riyad'a yakın El Arabiya, "Sudanlı yetkililer Katar Dışişleri Bakanı’yla görüşmeyi kabul etmedi" başlığıyla kurgu bir hahber yayınladı. Mısır’da EgyptToday ve BAE'nin destek verdiği 7DNews bu haberi hemen yaydı. İsrail sağına yakınlığıyla bilinen Jerusalem Post da yalanı, "Katar ve Türkiye, Libya ile Sudan’da güç kaybediyor" değerlendirmesiyle paylaştı. 

Sudan’daki askeri darbe dolayısıyla, Türkiye’yi ve Katar’ı hedef alan kurgu bir haberin yayınlanması ve belirli kaynaklar tarafından paylaşılması, Ortadoğu’da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır ve İsrail arasında kurulan ittifakı gözler önüne sermiş oldu.

EL ARABİYA'DAN KÜSTAH İDDİALAR

17 Nisan Çarşamba günü, Suudi Arabistan Kraliyet ailesine yakınlığıyla bilinen, MBC grubunun sahip olduğu, Dubai merkezli El Arabiya televizyonunun internet sitesinde ilginç bir haber paylaşıldı.

“Sudanlı yetkililer Katar Dışişleri Bakanı’nın başında olduğu heyetle görüşmeyi reddetti” başlığındaki kurgu bir haber yayınlandı. Sudan’da adı belirtilmeyen bir kaynağa dayandırılan yalan haberde Katar Dışişleri Bakanı Abdulrahman el-Sani’nin liderlik ettiği heyetin, Sudan’ın başkenti Hartum’a gelmesine karşın diplomatik protokol ileri sürülerek görüşme taleplerinin kabul edilmediği ve Doha’ya geri döndükleri iddia ediliyordu. Halbu ki bölge kaynaklarından aktardığı bilgiye göre Katar Dışişleri Bakanı el-Sani’nin Sudan’a ne böyle bir ziyareti ne de böyle bir talebi olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal