Rusya'ya Ait 7 Savaş Uçağı Yok Oldu!

Rus Kommersant gazetesi, iki askeri kaynağa bakarak, 31 Aralık Pazar günü Rus Hava Kuvvetlerinin konuşlandığı Hemymim üssünün terörist gurupların saldırısına uğradığını ifade etti.

04.01.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 04.01.2018-09:57) Rusya'ya Ait 7 Savaş Uçağı Yok Oldu!

Havan toplarıyla açılan ateş sonucu 7 uçakla bir mühimmat deposu havaya uçurulmuş. Rus askerleri içinde ölü ve yaralı sayısı hakkında ise açıklama yapılmadı.

Rusya’nın asker göndererek Suriye ihtilafına resmen dahil olduğu Eylül 2015 tarihinden itibaren şimdiye kadar Hmeymim üssüne en ciddi saldırının 5 gün önce 31 Aralıkta gerçekleştiği yeni belli oldu.

Kommersant gazetesi manşetten girdiği, “Hmeymim ateş altında” başlıklı haberinde hangi guruptan oldukları anlaşılmayan saldırganların üssü havan toplarıyla ateşe tuttuklarını öne sürüldü. Rusya’daki iki farklı askeri kaynaktan haberi doğrulattığını vurgulayan gazete, “31 Aralık tarihinde Hmeymim üssüne ilişkin gerçekleşen saldırıda dört SU-24 bombardıman uçağı, iki adet SU-35 avcı uçağı ve bir AN-72 nakliye uçağı yok edilmiş. Havan toplarıyla yapılan saldırıda 7 uçağın yanı sıra mühimmat deposu olarak kullanılan binaya bomba isabet etmesi sonucunda burası da havaya uçmuş. Saldırıda ölenlerin sayısı ve kaç kişinin yaralandığı bilinmiyor. Askeri kaynaklar sadece onlarca yaralı olabileceğini dile getiriyor” satırlarını yazdı.

Son Dakika Dünya Haberleri içn aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal