Rusya'nın Sputnik V Aşısı Gelecek Hafta 40 Bin Kişiye Denenecek

Rusya’nın koronavirüs salgınıa karşı geliştirdiği 'Sputnik V' isimli aşısının gelecek haftadan itibaren 40 bin kişiye uygulanacağı duyurdu.

20.08.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-18:24) Rusya'nın Sputnik V Aşısı Gelecek Hafta 40 Bin Kişiye Denenecek

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriev Rus meydasına yaptığı açıklamasında Rusya’nın koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği 'Sputnik V' isimli aşının aşının gelecek hafta 40 bin kişiye uygulanacağını açıkladı. Aşı uygulanan şahıslar üzerinde gözlem yapacaklarını ifade eden Dmitriev, 'Önümüzdeki hafta 40 bin kişiye aşının uygulanmasından sonra gözlemlere başlanacak. Aşının uygulanmasından sonraki klinik çalışmalar uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleşecek. Aşının uygulanması sonrası aşının etkileri, pozitif etkileri ve yan etkileri gözlemlenecek. Bu çalışmaların tümü kontrollü bir şekilde gerçekleşecek' diye konuştu.

AŞININ UYGULAMASINDA SINIRLAMA YOK

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Denis Logunov da internet üzerinden aşıyla alakalı son bilgileri vererek, 'Şu ana kadar aşı 18 ile 60 yaş arasındaki gönüllülere uygulandı. Bu aşamada aşının hiçbir yan etkisi gözlemlenmedi. Aşı öncelikle virüs görülmeyen kişiler için geliştirildi fakat virüse yakalanan kişilere de uygulanabilir' dedi. Logunov, 'Hastalarda yapılan testlerde antikorların kaybolduğunu ve kişide bağışıklığın güçlendiğini gözlemledik. Aşının büyük oranda olumlu etkisinin görüldüğünden aşı uygulanacak kişilerde herhangi bir kısıtlama görmüyoruz' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal