Rusya'nın Maduro'yu Korumak İçin Tim Gönderdiği İddialarına Moskova'dan Yalanlama

Rusya'nın Venezuela Lideri Nicolas Maduro'yu korumak için ülkeye bir tim gönderdiği iddialarına Kremlin'den yalanlama geldi. Yapılan açıklamada "Ülkede çok sayıda resmi görevlinin Maduro'yu koruduğunu zaten görebiliyoruz, böyle yalan haberlere inanmayın." denildi.

28.01.2019-18:44 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-18:36) Rusya'nın Maduro'yu Korumak İçin Tim Gönderdiği İddialarına Moskova'dan Yalanlama

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov Venezuela meselesi başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin bir dizi açıklamalarda bulundu. Başkent Moskova'da konuşan Peskov aynı zamanda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido ile temas kurmadıklarını öne süren Peskov, "Böyle bir planımız da yok. Başka ülkelerin yaptığı gibi Venezuela'nın iç işlerine karışmak durumu sadece daha da kötüleştirir" diye konuştu..

Venezuela'da yaşanan sorunların Venezuela halkı tarafından çözülmesi gerektiğini belirten Peskov, "Bu konuda diğer tüm ülkelerin verebileceği yegane destek, bazı ülkelerin aksine Venezuela'nın iç işlerine karışmamak olur" diye konuştu.

Rusya'nın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu korumak için ülkeye özel birlik taşıyan bir uçak gönderdiğine ilişkin iddiaları da yalanlayan Kremlin Sözcüsü Peskov,  "Böyle bir bilgiye sahip değiliz, zira hava trafik kontrolörlüğü yapmıyoruz. Bu tür iddialar komplo teorisi alanına giriyor. Ülkede çok sayıda resmi görevlinin Maduro'yu koruduğunu zaten görebiliyoruz, böyle yalan haberlere inanmayın." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal